Je bent bang voor honden.

Dit is een veel voorkomend probleem en toch hoor je er bijna niemand over. Het komt voor bij mannen, vrouwen, kinderen in alle leeftijden. In meer of mindere mate. Het varieert van je ongemakkelijk voelen bij een hond die komt snuffelen tot echt in paniek raken bij de gedachte om met een hond in 1 ruimte te moeten zijn.

 

Angst, wat is dat eigenlijk?

Het is een natuurlijke reactie op een reële dreiging. Het is iets heel moois van ons lichaam dat je een waarschuwing krijgt bij gevaar. Het zet je lichaam in opperste staat van paraatheid, klaar om te bevriezen, vluchten of te vechten. Ook wel eens de 3 F-en genoemd. Freeze - Flight - Fight. 

 

Symptomen van angst voor honden.

  • Hevige schrik
  • Hoge hartslag
  • zweten
  • verkrampen
  • trillen
  • weg willen

 

Veel honden.

In Nederland alleen al hebben we meer dan 1,8 miljoen honden. Je kunt ze onmogelijk ontwijken. Iedereen weet wel iemand met een hond. Als je ergens wilt recreëren zijn
er ook altijd wel honden in de buurt. Dat maakt dat je angst ook een sociaal probleem wordt. Angstige mensen proberen honden te vermijden en het gevolg is dat je niet meer op bezoek gaat bij vrienden of familieleden met honden. Relaxt recreëren is er ook vaak niet meer bij. Op deze manier komt je steeds vaker in een ongewild isolement.

 

Onbegrepen voelen.

Mensen begrijpen vaak niet dat je bang kunt zijn voor honden. Opmerkingen 'deze doet niks' of 'deze is wel lief hoor', helpen je niet mee. De eigenaren van de honden voelen zich vaak ook nog een persoonlijk aangesproken, want hun lieve huisgenoot is de liefste die er is.
Goedbedoelde adviezen en oplossingen komen gevraagd en ongevraagd voorbij. Als je bang bent voor honden, zijn al de ongevraagde adviezen ook nog eens verwarrend. Men zegt dan hardop ( of denken het en laten dit onbewust aan je doorschemeren) dat je, je aanstelt en dat met een beetjes inzet van jou kant het wel over zal zijn! De druk die je hierbij ervaart zal je ook niet verder helpen, sterker nog je onzekerheid neemt alleen maar toe.

 

Hulp bij hondenangst

Dit is geen snelle methode. ik weet het, het is gelijk een teleurstelling. Het kost tijd om tot inzicht te komen. Het kost tijd om te leren omgaan met wat er allemaal van binnen bij jou speelt. Iedereen leert hierin anders. Er is niet 1 methode of weg voor iedereen. Het is maatwerk. Jij bepaald hoe snel je proces gaat. Jij houdt de regie in dit traject! Op deze manier krijg je zeggenschap over je angst. We gaan samen op weg om je angst hanteerbaar te maken en jij bepaalt je einddoel. Ook deze zal voor iedereen weer anders zijn.
Het is belangrijk dat iedereen in je naaste omgeving op de hoogte is van je traject en wat er van heb verwacht wordt. Op deze manier kunnen we je effectief steunen op pad, weg van de angst.

Door zelf te bepalen hou jij uiteindelijk met honden wilt omgaan, Bepaal jij zelf de weg naar een fijne omgang met honden.

Tijdens de sessies zullen er GEEN honden aanwezig zijn in de ruimte waar we coachen. Dit gebeurt pas zodra het passend is in jou traject op het moment dat jij dit aangeeft.

 

 

 

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Jouw coach haar taak is goed naar jou te luisteren en zich in jouw situatie in te leven. 
Met Zev als AAI co-coach gaan oefeningen, vragen beantwoorden, confrontatie en reflectie makkelijker om jezelf bewust te worden
van je eigen gevoelens, attitude, je denken, patronen handelen en de gevolgen die dit voor jou heeft.
Je leert minder te malen met je hoofd en meer vanuit je hart en lijf te voelen en te reageren.
Het doel is dat jij zelf gaat bepalen hou jij jezelf voelt!

GRATIS INTAKE!

 

Contact